Masturberen kun je leren

Gepubliceerd op 22 oktober 2022 om 17:15

Zelfbevrediging is niets om je voor te schamen. Het is juist erg lekker. Soms wil je gewoon wat tijd voor jezelf, met jezelf.  

Misschien vraag je je af hoe je jezelf het handigst, snelst en lekkerst tot een hoogtepunt kunt brengen. Of hoe dat eigenlijk moet, masturberen als vrouw.  Ten eerste: Niets moet. Wat jij lekker vindt, is helemaal persoonlijk. Maar we hebben 3 lessen waardoor je beter kunt ontdekken wat voor jou werkt.  

  

Les 1: De clitoris ontdekken. 

Als je masturberen ziet als een techniek, dan is het belangrijk om eerst het gereedschap beter te leren kennen. Hoe werkt het, hoe reageert het maar als eerste: waar is het gereedschap? 

Het is belangrijk om de clitoris te leren kennen. Je clitoris is je genotsknopje, daarom wil je dit plekje goed ontdekken.  

Je clitoris is een orgaan dat voor een deel verstopt zit in je lichaam. Vanaf de buitenkant zie je alleen een klein knopje. Hij ligt boven je plasbuis en vagina opening. Als je een spiegeltje pakt, zal je 'm snel ontdekken.  

Als je je clitoris gevonden hebt, kun je 'm voorzichtig aanraken. Dit kan heel gevoelig zijn. Of misschien vind je het meteen al erg prettig en fijn. Hoe vochtiger je bent, hoe fijner het voelt. Experimenteer een beetje, alleen zo zal je ontdekken wat je lekker vindt.  

Nu vraag je je af: en wat nu, nu je je clitoris hebt gevonden? Meteen jezelf vingeren?  

Rustig aan. In bed hoef je niets te haasten. Op die vragen geven we antwoord in les 2 en 3 

  

Les 2: Hoe doe je het? (de techniek). 

Nu heb je je clitoris gevonden en dan?  Daarom nu les 2; die draait om de techniek. Om het masturberen zelf, om het vingeren, het met jezelf spelen. 

Masturberen als vrouw; hoe doe je dat? Het stomme is, er is geen recept waardoor alle vrouwen tot een hoogtepunt komen. Dat zou makkelijk zijn. Maar helaas heeft ieder lichaam een eigen handleiding.  Aan de andere kant, dat is ook erg mooi nieuws. Dat maakt jou tot een uniek persoon. En daardoor is het met jou voor een manspersoon misschien net wat spannender  tussen de lakens. 

Maar vergeet even de mannen, Je bent hier voor jezelf.  Wil je jezelf tot een hoogtepunt brengen; probeer, experimenteer en je zult vanzelf ontdekken welke "techniek" voor jou werkt.   

Misschien vind je het fijn om op je buik in bed te liggen. Of juist op je rug met je knieën opgetrokken. Of je benen gestrekt. Of onder de douche met de douchestraal. Sommige vrouwen wrijven alleen met hun vingers over hun clitoris, terwijl andere vrouwen het juist opwindend vinden om echt te vingeren, hun vingers in hun vagina te stoppen.  

Misschien vind je het fijn om te fantaseren over een man die je kent. Misschien vind je het fijn te denken aan een bepaalde situatie. Of misschien kijk je liever een (porno)filmpje om in de stemming te komen.  

Alles kan en alles mag! Onthoud dat! 

Het belangrijkste is dat je je ontspant. Je hoeft je niet te schamen of denken dat het gênant is wat je doet. Want een fijne tijd met jezelf is juist erg goed!  

Nu je ontdekt wat je lekker vindt, kom je misschien wel tot een hoogtepunt. Maar misschien vraag je je af wat dat eigenlijk is. Hoe voelt dat, een orgasme?  Hoe weet je of je bent klaargekomen? 

Stay tuned, want daar vertellen we binnenkort meer over.  

  

Les 3: Hoe voelt een orgasme?  

Een goede vraag. Volgens Anastasia Steele in 50 Shades of Grey voelt het alsof je in duizend stukjes uiteen gaat vallen.  Maar voor jou kan het misschien heel anders voelen. En dat is helemaal niet erg.  

Hoe weet je of je bent klaargekomen? Wat veel mensen zeggen is: als je een orgasme hebt gehad, dan weet je wat het is; maar dat is best een vage omschrijving. 

In feite bestaat (het bereiken) van je orgasme uit 4 delen. Eerst voel je opwinding, dan bouwt de spanning zich op tot je de plateaufase bereikt. Dit is als de spanning niet verder kan stijgen. Vervolgens is er de ontlading, het orgasme dus.  En uiteindelijk het herstel. Het orgasme zelf duurt vaak maar kort. Denk enkele seconden.  

Je merkt dan dat alle opgebouwde seksuele spanning je lichaam wilt verlaten. Je spieren spannen zich aan, ze trekken samen. Bij vrouwen kan het orgasme in fases komen, in golven. Het overspoelt je, dan kom je even bij en begint het opnieuw.  

  

Dit was masturberen kun je leren!  Van zelfbevrediging ontspan je, je wordt er vrolijk van en je leert ervan om van je zelf en je eigen lichaam te houden. Bovendien leer je wat je lekker vindt. En dat kan ook weer te pas komen als je met je partner in bed ligt. 

Kortom, vanavond vroeg naar bed voor wat tijd met jezelf. 

  

(bron: beautify.nl) 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.